Mijn werkwijze

Samen er op uit.  Samen zoeken we naar mogelijkheden om jouw situatie te verbeteren. Ik wil jou, met kleine stapjes vooruit, in beweging krijgen. Ik pas me aan, aan jouw tempo. Ik zet altijd in op persoonlijk contact, want wederzijds vertrouwen is de basis voor een goede probleemaanpak.  Ik ga planmatig en doelgericht te werk.  Als we de problemen op een rij hebben gezet, kiezen we de eerste doelen. Hierbij bekijken we  wat jij zelf kan, wat we samen gaan doen en wat ik voor jou kan doen. Net zolang tot dat jij steeds meer zelf kunt, zonder hulp.

Door ervaring leren. Ik laat je zien dat je door ervaring leert. Het gaat niet om goed of fout, maar om het aangaan, het proberen. We gaan erop uit. Buiten zijn en in beweging komen is belangrijk. Door onderzoek weten we dat je meer leert door te doen dan door er over te praten. Daarom hoef jij ook niet naar mijn bureau te komen. Ik kom naar jou toe, We spreken af op een plek die voor jou veilig voelt, we doen activiteiten die jij uitkiest. Om een voorbeeld te geven: ik kan naar jouw school komen om te overleggen met jou en je docent,  om te bekijken wat je nodig hebt om beter te functioneren. Maar een wandeling of samen een balletje trappen … kan ook. 

Samenwerken. Ik durf de moeilijkste situatie aan en heb veel ervaring met de meest complexe problematieken.  Zonder vooroordeel of mening kijk ik  naar jou en naar wat jou al wel lukt. Ik heb humor en denk ‘out of the box’. Ik geef richting aan wat voor jou passend zou zijn, adviserend en motiverend. Het hoeft niet gemakkelijk te gaan. Maar het lukt alleen als jij bereid bent om samen met mij te werken. Als jij maar enigszins open staat voor begeleiding en jezelf de kans geeft, dan sta ik graag voor je klaar. 

Ik laat mij zo nodig adviseren door een gedragsdeskundige.

Sluit Menu